RU  UA  EN

Пʼятниця, 29 березня
  • НБУ:USD 38.90
  • НБУ:EUR 42.05
НБУ:USD  38.90
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

28 березня

Всі новини

Безсмертний полк у Києві: у мережі з'явилися показові фото

У мережі з'явилися характерні фотографії учасників прокремлівської акції на честь Дня перемоги, яка пройшла сьогодні, 9 травня, в столиці України Києві, які виклав на свої сторніці у Facebook фотограф Владислав Мусієнко.

Нагадаємо, у Києві пройшла акція "Ніхто не забутий, ніщо не забуте" (аналог російського "безсмертного полку"). Учасники ходи з квітами і портретами родичів-учасників Другої світової війни зібралися біля станції метро "Арсенальна" і пройшлися колоною до площі Слави.

Сутички почалися ще біля метро "Арсенальна", куди прийшли противники проведення акції, вони принесли плакати, присвячені злочинам комуністичного режиму. Незважаючи на те, що правоохоронці заблокували офіс націоналістичної організації ОУН, який розташовується по вулиці Мазепи, 6 (на шляху ходи), з вікон будівлі в учасників акції, правоохоронців та журналістів полетіли яйця, картопля, пакети з фарбою і димові шашки.

Детальніше про події в центрі Києва дивіться фоторепортаж "Києвом з димом і бійками пройшов "безсмертний полк": яскраві фото з центру столиці", який опубліковано на "Апострофі".

Про подробиці проведення акцій в інших містах України читайте у матеріалі "Провокації, бійки і колотнечі: як в Україні проходить День перемоги".