RU  UA  EN

Середа, 1 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

1 травня

Всі новини

Замах на Окуеву і Осмаєва в Києві: з'явилася заява поліції і нове відео з місця стрілянини

Речник Міністерства внутрішніх справ України Артем Шевченко прокоментував стрілянину в Києві, в результаті якої кілером був поранений відомий учасник АТО з Чечні Адам Осмаєв.

Про це він написав на своїй сторінці в Facebook.

"На Подолі у Києві стався зухвалий і підступний збройний напад на патріотів України, учасників АТО, добровольців, які у 2014 році захищали на фронті країну у лавах батальйону поліції "Київ-2", Адама Осмаєва і Амину Окуеву: нападник під виглядом іноземного журналіста втерся у довіру, нібито хотів взяти інтервью, наблизився до них, відкрив вогонь з пістолета, поранив Адама. Його дружина з метою самозахисту і відбиття нападу відкрила вогонь у відповідь і тяжко поранила стрільця. Зараз обидва із тяжкими вогнепальними пораненнями у лікарні. На місці пригоди працює поліція. Розпочато слідство. Деталі - згодом", - написав Шевченко.

Також інцидент прокоментувала речниця київської поліції Оксана Блищик.

Журналіст Айдер Муждабаев опублікував в соцмережі відео з місця перестрілки.

Як повідомляв "Апостроф", Адама Осмаєва в Росії звинувачують у замаху на президента Володимира Путіна. З початком російської військової агресії проти України Осмаєв приєднався до сил АТО, а після загибелі голови добровольчого батальйону імені Джохара Дудаєва Іси Мусаєва взяв на себе командування цим бойовим підрозділом.

Раніше в інтерв'ю "Апострофу" Аміна Окуева заявила про підготовку спецслужбами РФ і кадировцями замаху на неї та її чоловіка.