Після спалаху гострої кишкової інфекції, викликаної вживанням суші в ресторанах "Євразія" (ТОВ "Суші Ленд"), співробітники Держпродспоживслужби провели збір інформації у операторів ринку щодо діяльності, пов'язаної з реалізацією харчових продуктів за місцем провадження їх господарської діяльності.
Про це повідомляє прес-служба ГУ Держпродспоживслужби у м. Києві.
"За рекомендаціями фахівців Головного управління 30 % закладів громадського харчування тимчасово припинили свою діяльність для проведення санітарних заходів і усунення недоліків", - заявили у відомстві.
Однак не уточнюється, дана перевірка проводилася тільки в ресторанах мережі "Євразія" або ж у всіх закладах, які готують суші.
Зазначається, що станом на 1 липня гострою кишковою інфекцією заразилися 34 людини. Можливим етіологічним чинником є збудник сальмонельозу.
Як повідомляв "Апостроф", раніше в результаті харчового отруєння їжею з ресторану "Мафія" в Києві померла одна людина і одна була госпіталізована.