RU  UA  EN

Пʼятниця, 19 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.35
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

19 квітня

18 квітня

Всі новини

У Києві розгорається скандал навколо знесення волонтерського скверу: опубліковано відео

У Києві розгорівся скандал через загрозу знесення пам'ятника Волонтерам у сквері за адресою пр. Науки, 22 і забудови цього місця черговим торгово-розважальним центром.

Як повідомила на своїй сторінці в Facebook, волонтер і активіст Олена Суєтова, на місце вже прибула будівельна техніка.

"Волонтери, бійці, преса!!!!!!!! Терміново!!! Прямо зараз, 17 серпня !!!! Хто може приїхати прямо зараз за адресою пр. Науки, 22, Голосієво. Вже приїхали будівельники!!!! Збираються зносити пам'ятник Волонтерам і будувати на сквері!!!!!" - написала вона.

Суєтова також опублікувала відео розмови з представниками забудовника, які здалеку продемонстрували документи, що свідчать про оренду землі, де облаштовано сквер з пам'ятником Волонтерам.

Відзначимо, раніше журналісти програми "Наші гроші" повідомили, що Вищий господарський суд визнав незаконним рішення Київської міськради про розірвання договору оренди з ТОВ "СБС-Надія" земельної ділянки 0,8 га та створення на її базі скверу.

У грудні 2003 року Київська міськрада передала на 30 років в оренду ТОВ "СБС-Надія" ділянку площею 0,08 га на перетині Стратегічного шосе і проспекту Науки в Голосіївському районі столиці. Виділялася земля під будівництво соціально-побутових і торгових об'єктів

У квітні 2015 року року Київська міська рада прийняла рішення розірвати договір оренди. Але після того, як у вересні того ж року фірма змогла в першій інстанції та апеляції скасувати рішення міськради, депутати вирішили надати ділянці статус скверу. При цьому, його площу збільшили до 0,12 га.

Нагадаємо, раніше ЗМІ виявили в центрі Києва обурливу забудову, до якої мають безпосереднє відношення політик і громадський діяч Сергій Думчев і представник президента України Петра Порошенка.