RU  UA  EN

Пʼятниця, 3 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

3 травня

2 травня

Всі новини

У Києві затримали росіянина в формі Нацполіціі, причетного до гучних злочинів: опубліковано фото

У Києві 2 листопада співробітниками СБУ був затриманий громадянин РФ, який приїхав з гранатами і "коктейлями Молотова" і пересувався по місту в формі Нацполіціі.

Про це заявив керівник Апарату голови СБУ Ігор Гуськов, передає "112".

За його словами, росіянина затримали на автовокзалі під час підготовки злочину.

"Сьогодні працівниками СБУ був затриманий громадянин РФ, який обґрунтовано підозрюється, причетний до вчинення резонансних злочинів у м. Києві. Росіянин прибув у Києві вранці із іншого регіону України, привіз із собою гранати, пляшки із запалювальною сумішшю та холодну зброю. Цікаво, що, очевидно, для полегшення реалізації свого злочинного наміру, прибув та пересувався по Києву у формі спецпризначенця одного із підрозділів Нацполіції України. А це ще один злочин, відповідальність за який передбачено статтею 353 "привласнення владних повноважень". Громадянин РФ був затриманий СБУ на одному із автовокзалів Києва на стадії готування злочину", - заявив він.

Гуськов також підкреслив, що російські спецслужби в ці дні намагаються дестабілізувати ситуацію в Україні.

"СБУ має в своєму розпорядженні відповідної інформацією, спецслужбами РФ істотно активізована робота, спрямована на спробу дестабілізувати ситуацію в Україні, з метою нагнітання страху, поширення панічних настроїв", - констатував він.

Нагадаємо, поліція Києва та області перейшла на посилений режим несення служби після того, як була вбита відома учасниця АТО Аміна Окуева.

Читайте також матеріал "Апострофа" - Могли стріляти громадяни України: головні версії вбивства Аміни Окуєвої.