RU  UA  EN

Пʼятниця, 19 квітня
  • НБУ:USD 39.50
  • НБУ:EUR 42.10
НБУ:USD  39.50
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

19 квітня

Всі новини

Поліція відпустила півсотні кримінальних авторитетів, затриманих на "сходці" в Києві

Затриманих вчора в Пущі-Водиці під час "сходки" "кримінальних авторитетів" відпустили після перевірки документів та встановлення особистостей.

Про це повідомив начальник Головного управління Нацполиции в Києві Андрій Крищенко в ефірі телеканалу "112 Україна", передає "Інтерфакс-Україна".

"Ми перевірили всіх осіб, 65 осіб були доставлені в районне управління, вилучено кілька одиниць вогнепальної зброї. Хоча воно (зброя) з дозволами, ми його вилучили для перевірок та проведення відповідних експертиз. Значна частина цих осіб має кримінальне минуле, тому всі вони були перевірені на причетність до кримінальних злочинів чи знаходяться / перебувають у розшуку... Враховуючи те, що неодноразово такі зустрічі переходили в якісь бійки або стрілянину, ми з профілактичними заходами провели перевірку", - сказав Крищенко.

Він зазначив, що ніхто з цих затриманих зараз не перебував у розшуку і не проходив по нерозглянутим кримінальних справах, тому всіх відпустили після перевірки документів.

Крищенко сказав, що виявлене зброю було зареєстровано, але правоохоронці його все одно вилучили.

"Зареєстровано, але ми її (зброю) вилучили. По-перше, буде проведена перевірка умов зберігання та правил перевезення, також перевіримо, не перероблена зброя. Воно все вилучено, відкрито кримінальне провадження за ст. 263 і буде призначена відповідна експертиза", - наголосив представник поліції.

Він також заперечує можливий зв'язок кримінальних авторитетів з протестами під Верховною Радою, заявивши, що затримані лише "вирішували проблеми" кримінального світу.

Як повідомляв "Апостроф", нещодавно у Києві затримали поліцейського, який приїхав "вирішувати питання" за друзів на вкраденій машині.