RU  UA  EN

Пʼятниця, 29 березня
  • НБУ:USD 38.90
  • НБУ:EUR 42.05
НБУ:USD  38.90
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

29 березня

28 березня

Всі новини

На консульстві Польщі в Києві вивісили "дошку злочинів проти України": відео і реакція польського посла

У середу, 14 лютого, члени організації "Чорний комітет" на будівлі Консульства Республіки Польща в Києві вивісили "дошку польських злочинів проти України" у відповідь, як заявляється, на "відверто антиукраїнські кроки Польщі", зокрема, прийняття "Закону про інститут національної пам'яті" (відомий як "антибандерівсткий закон").

Відповідне відео організація опублікувала на своїй сторінці в Facebook.

На цій дошці зображені карти Польщі та України. З Польщі в Україну ведуть стрілки з написами: "окупація, колонізація, пацифікація, операція "Вісла" репресії і концтабори".

"Користуючись тим, що Україна зараз перебуває у стані війни, Республіка Польща постійно нав’язує нам своє бачення на наше законодавство та на нашу історію. Польща хоче нам приписати якісь злочини, але ми добре пам’ятаємо її злочини проти України", - заявили у "Чорному комітеті".

Інформацію про даний інцидент прокоментував посол Республіки Польща в Києві Ян Пєкло, передає "Польське радіо".

"Перед Консульством з'явилося кілька людей, вони розвинули цей плакат, сфотографували і швидко зникли", - зазначив дипломат.

Він підкреслив, що "коментар – зайвий, акція не мала масового характеру". За словами посла, "це, радше, спроби різних груп, які намагаються здобути популярність".

Як повідомляв "Апостроф", нещодавно прем'єр Польщі Матеуш Моравецький поставив українського гетьмана Богдана Хмельницького в один ряд з німецьким диктатором Адольфом Гітлером.