RU  UA  EN

Вівторок, 23 квітня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.85
НБУ:USD  39.25
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

23 квітня

Всі новини

Київрада збільшила матеріальні витрати на соціальний захист людей

Київрада внесла зміни до міської цільової програми "Турбота. Назустріч киянам" на 2016-2018 роки, збільшивши обсяг коштів на соціальний захист окремих категорій киян із 1549,1 млн гривень (у 2017 році) до 1752,1 млн гривень.

Про це повідомляє прес-служба КМДА.

За словами директора Департаменту соціальної політики КМДА Юрія Крикунова, зокрема, передбачено збільшення видатків на:

- надання матеріальної допомоги учасникам АТО, членам сімей загиблих учасників АТО, учасників Революції Гідності;

- безоплатне поховання киян-учасників АТО, бійців-добровольців АТО у Києві, на яких не поширюється дія статті 14 Закону України "Про поховання та похоронну справу";

- надання одноразової матеріальної допомоги малозабезпеченим киянам, які опинилися у складних життєвих обставинах (за їхніми зверненнями);

- збільшення закупівлі засобів складного протезування;

- стаціонарне лікування киянам-учасникам АТО; оздоровлення сімей киян-учасників АТО та сімей військовослужбовців військових частин, які дислокуються на території Києва, та сімей загиблих (померлих) киян-учасників АТО, дітей-інвалідів, хворих на церебральний параліч та інші органічні ураження головного мозку, які супроводжуються руховими порушеннями із курсом реабілітації з супроводом.

"Тепер будемо відправляти на відпочинок дітей-учасників АТО не тільки до 7 років, а у віці до 14 років, якщо дитина із сім’ї учасника АТО, або до 16 років, якщо хтось із батьків загинув у антитерористичній операції (у супроводі когось із членів родини). Також цього року заплановано у 2,5 рази збільшити кількість путівок для оздоровлення постраждалим внаслідок Чорнобильської катастрофи", – повідомив Крикунов.

Крім того, програму доповнено новими заходами для тих, кого обслуговує Київський міський територіальний центр соціального обслуговування та районні територіальні центри соціального обслуговування. Їхні працівники надають соціально-побутову допомогу у домашніх умовах майже 1400 особам, які прикуті до ліжка, мають IV-V групи рухомої активності та перебувають у складних життєвих обставинах. Для таких найуразливіших категорій киян передбачена компенсація на придбання продуктів першої необхідності, забезпечення комплектами постільної білизни та надання інших пільг відповідно до законодавства.

Нагадаємо, раніше мер Києва Віталій Кличко пообіцяв, що цього року місто збільшить фінансування цільової програми "Турбота. Назустріч киянам" майже на 200 мільйонів гривень. "Таким чином загальна сума фінансування цієї соціально важливої програми в 2018 році складатиме 1 мільярд 750 мільйонів гривень", – зазначив він.