RU  UA  EN

Субота, 27 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

27 квітня

Всі новини

Головне не почати вуличну війну: ветеран АТО зробив важливу заяву з приводу нападу на нього в Києві

Потерпілий від нападу кіборг Дмитро Вербич розглядає кілька версій замаху на нього, серед яких фігурують як політичний мотив, так і вплив російської ФСБ.

Про це він написав на своїй сторінці в Facebook.

"Ефесбешники в поті чола пашуть, щоб українці почали один одного гризти. Чим більше ненависті і роз'єднання, тим краще. Розділяй і володарюй. Тому дуже важливо включити мозок і піднятися над субкультурним сприйняттям. Повестися на провокацію і почати вуличну війну означає лохануться. Якщо у якихось підлітків грає кров і хочеться морди бити - ваше право. Серйозні дядьки розуміють, що ножами політичний дискурс не ведеться. Дестабілізація вигідна Москві. Тим більше багато правих і лівих воювали поруч проти Рашки на Сході, а братство вище політичної метушні. Ми розберемося, як жити в нашій Українській державі без різанини", - висуває одну з версій кіборг.

Крім того, боєць розглядає і варіант нападу з політичних мотивів.

"Атакували мене з політичних мотивів. Футболка з Героєм України Ісою Мунаєвим, військові шорти, побачили бандерівця. Є інфа, що керував пацанчик з Москви. Проросійські екстремісти, праві чи ліві - це реальний ворог. Тому будь-яка організація на території України, будь то рев дія або свідки Елтона Джона, що сприяє російським відморозкам, є ворожим підпіллям. Виявити, обос*ати і за ґрати", - пише він.

На даний момент Вербич хоче лише одного, щоб винних знайшли і засудили не за хуліганство, а за більш тяжкою статтею.

"Конкретно по ситуації. Головне зараз знайти винних, а не будь-якого з лівого середовища і покарати за законом. Згідно із законом це не за хуліганство, а посадити за замах на вбивство з політичних мотивів", - написав ветеран АТО.

Як повідомляв "Апостроф", раніше стало відомо, що організатором нападу Дмитра Вербича є громадянин Росії, який покинув територію України в п'ятницю, 4 травня і ховається в Польщі.