RU  UA  EN

Пʼятниця, 26 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

26 квітня

Всі новини

У Києві затримали колишнього військового за збут зброї: опубліковані фото

В Оболонському районі Києва на місці злочину затримали учасника бойових дій за збут зброї та боєприпасів.

Про це повідомляє прес-служба поліції Києва.

Як повідомив начальник головного управління Національної поліції у місті Києві Андрій Крищенко, чоловіка викрили під час спроби збуту зброї та боєприпасів. Небезпечні предмети вилучили, а правопорушника затримали на місці злочину.

"Він – мешканець Київської області, 1985 року народження, учасник бойових дій на сході країни. Імовірно, що після демобілізації прихопив із собою зброю та боєприпаси, які планував реалізувати у столиці. А це – автомат Калашникова із набоями до нього, два гранатомети РПГ-26, дві ручні гранати Ф-1 із запалами, два пістолети-кулемети "Скорпіон" із двома магазинами, а також 100 тисяч гривень", - розповів керівник столичного главку.

Після отримання відповідних ухвал та дозволів суддів, правоохоронці провели санкціоновані обшуки за місцями проживання фігуранта. Там поліцейські знайшли ще десятки одиниць вогнепальної зброї та боєприпасів, обіг яких заборонений законом. Вилучене направили на експертизу.

"Досудове розслідування триває, готується пред’явлення затриманому повідомлення про підозру у вчиненні злочину, за який передбачено до семи років позбавлення волі. Також найближчим часом вирішиться питання щодо обрання міри запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою", - додав Крищенко.

Як повідомляв "Апостроф", в серпні в Київській області за збут наркотиків був затриманий військовослужбовець Національної гвардії України.