RU  UA  EN

Пʼятниця, 26 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

26 квітня

Всі новини

Збройне пограбування в Києві: з'явилася повна хроніка страшних подій

Грабіжники, які обстріляли поліцейських в Києві біля Печерської лаври, перед цим напали на приватний будинок і катували його власника, щоб дізнатися код від сейфа.

Про це повідомляє "Київ Оперативний".

Напад було здійснено приблизно о 21:40. Адвокат Андрій Буша приїхав додому з супермаркету на своєму автомобілі Honda і відразу ж піддався атаці бандитів, які чекали його в засідці біля будинку. Андрія почали бити на вулиці, зробили постріл в ногу і затягли в будинок. У будинку знаходилася дружина і дитина Андрія, яких грабіжники закрили в туалеті будинку.

Потім нападники почали катувати адвоката, щоб дізнатися пароль від сейфа. Коли їм це вдалося, вони "почистили" сейф, де було дороге кольє на шию і близько 5000 доларів.

В цей час на лінію 102 надійшов виклик від сусідки адвоката, яка стверджувала, що її сусіда катують. До будинку під'їхали патрульні поліцейські, які виявили бандитів. Намагаючись сховатися від правоохоронців, бандити відкрили вогонь і кинули в копів гранату.

Ще один екіпаж патрульних, які приїхали на допомогу колегам, виявили чоловіка, який перебігав дорогу до монументальної скульптури "Батьківщина-мати". Він почав стріляти по патрульним автоматною чергою. В результаті чого інспектор патрульної поліції 25-річний Станіслав отримав поранення в стегно і в ногу.

Через деякий час по Києву був введений план-перехоплення "Гром", дороги району частково перекрили, а на місце стягнули правоохоронців з різних районів міста, слідчо-оперативну групу, криміналістів, спецназівців КОРД-а і ППОП. Так само, нашими журналістами на місці були помічені начальник поліції Києва Андрій Крищенко і начальник управління патрульної поліції Юрій Зозуля. Вони безпосередньо керували операцією з пошуку та затримання злочинців.

Через 20 хвилин після того, що сталося, в результаті обстеження прилеглої території, на вулиці Редутній було виявлено тіло чоловіка. Судячи з усього, це був один з нападників, який отримав серйозне поранення від вибуху гранати. При ньому був виявлений пістолет Макарова.

Постраждалого адвоката і патрульного госпіталізовано. Відкрито кримінальне провадження відразу за двома статтями Кримінального кодексу України: ст.187 ( "Розбій") і ст. 348 ( "Посягання на життя працівника правоохоронного органу...")

Нагадаємо, як раніше повідомляв "Апостроф", будинок, напад з перестрілкою на який стався в неділю, 30 вересня, в Києві, належить судді Деснянського районного суду столиці Наталії Буші.