RU  UA  EN

Пʼятниця, 26 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

26 квітня

Всі новини

У торговому центрі в Києві стався масштабний конфлікт за участю поліції: фото і відео

10 грудня в Києві відбувся конфлікт навколо торгового центру "Дарниця" за участю представників "Національних дружин", поліції і невідомих людей в масках.

Як повідомили "Нацдружіни" в Facebook, до них звернулися українські підприємці, орендарі нежитлових приміщень в торговому центрі "Дарниця" з проханням протистояти рейдерському захопленню.

Інформація про можливе рейдерське захоплення торгового дому з'явилася близько 21:00, передає "Інформатор".

За інформацією журналістів, на місці події перебувають більше сотні міцних молодих людей в масках, які збиралися біля стін магазину "Сільпо". З протилежного боку будівлі знаходилися поліцейські, в тому числі в шоломах і бронежилетах. При цьому обидві сторони повідомляли, що в будівлі торгового центру знаходяться "Нацдружіни", які здійснили рейдерське захоплення приміщення.

Близько 23:00 співробітники поліції із застосуванням сили вивели з будівлі представників "Національних дружин". При цьому трьох активістів поліцейські затримали і конфіскували бронежилети. Намагаючись повернути своїх товаришів, "дружинники" знову спробували увійти всередину торгового центру, в цей час біля входу невідомі розпилили перцевий газ.

Через деякий час всіх трьох відпустили і повернули їм бронежилети. За підсумками зіткнення правоохоронці взяли приміщення торгового центру повністю під контроль.

Також до місця конфлікту прибув адвокат Богдан Остренко, який представляє інтереси власників торгового дому "Дарниця". Він пояснив, що в 2016 році якась офшорна компанія отримала незаконним шляхом документи про володіння цим торговим центром. З тих пір обидва власника "Дарниці" ведуть судовий процес з метою з'ясувати законного власника нерухомості.

За словами адвоката, 6 грудня група невідомих захопила ці приміщення. Оскільки поліція в цій ситуації не діяла, законні власники ТЦ звернулися за допомогою до "Національних дружин". У свою чергу поліцейські в приватному порядку розповіли, що конфлікти навколо цього центру і правда почалися близько чотирьох днів тому, проте захоплення нібито не було.

Прес-секретар поліції Києва Яна Неруш в коментарі "24 каналу" розповіла, що у правоохоронців зараз немає будь-якої докладної інформації про інцидент і про причини його виникнення. За словами прес-секретаря столичних правоохоронців, на місце прибула поліція, яка забезпечувала громадський порядок.

Як повідомляв "Апостроф", раніше в Києві сталася бійка зі стріляниною - співробітники поліції затримали чотирьох учасників конфлікту.