RU  UA  EN

Понеділок, 20 травня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.45
НБУ:USD  39.35
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

20 травня

19 травня

Всі новини

Київ хоче заробити 57 млрд: Кличко озвучив бюджетні плани на 2019 рік

Мер Києва Віталій Кличко розповів, як будуть розподілені кошти бюджету столиці у 2019 році та на які сфери виділять найбільше грошей.

Основні тези були озвучені під час підбиття підсумків роботи міської влади за 2018 рік та окреслення перспектив на 2019 рік.

"Кошторис столиці зросте. Доходи бюджету заплановані у розмірі понад 57 млрд грн", – сказав Кличко.

За його словами, у столиці продовжать глобальний ремонт доріг, оновлення інфраструктури, реконструкцію дитсадків та шкіл, відновлення київських парків, скверів, туристичних об'єктів і публічних просторів міста.

Кличко також розповів, що у 2019 році освітня галузь отримає рекордний бюджет у 17,9 млрд гривень.

Також у бюджеті, за рахунок освітньої державної субвенції, планується підвищити зарплату освітянам. Відповідно, збільшать фонд заробітної плати з нарахуваннями на 20,6 % у порівнянні з минулим роком.

За словами мера, наступного року місто планує будівництво одного садочка з нуля – у Святошинському районі – та повну реконструкцію семи садків і п‘яти шкіл.

Галузь Охорони здоров’я у 2019 році, за словами мера, отримає 10,7 мільярдів гривень. У столиці продовжать поетапне впровадження реформи охорони здоров’я, яка базується на принципі фінансування медичних послуг за принципом "гроші йдуть за пацієнтом".

Майже сім мільярдів гривень спрямують на розвиток транспортної інфраструктури міста.

"Зокрема, це і фінансування будівництва станцій метро на Виноградар, і кошти на добудову Подiльсько-Воскресенського мосту", - сказав Кличко.

Він додав, що у планах міської влади повна реконструкція Київського фунікулеру.

Близько 1,5 млрд гривень, у тому числі з урахуванням субвенції з держбюджету, закладено на будівництво, ремонт та утримання автомобільних доріг у столиці.

"Саме на 2019 рік припадає активна фаза реконструкції Шулявського шляхопроводу", – додав Кличко.