RU  UA  EN

Субота, 27 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

27 квітня

Всі новини

З'явилися фото вражаючого муралу в метро Києва

У Києві на станції метро "Осокорки" презентували арт-проект "MoreThanUs" - унікальну цілісну картину, що складається з 8 муралів на зводі станції.

Про це повідомляє Радіо Свобода.

Всі зображення присвячені національній єдності України, відзначають куратори проекту. Їх створили художники з України та інших семи країн. Всі зображення присвячені національній єдності України. Проект створювався протягом чотирьох місяців. Над ним працювали Олександр Брітц з України, Matthew Down і Spear з Бельгії, Apollo Tores з Бразилії, Kraser з Іспанії, Jasm One зі Швейцарії, Mata Ruda з Коста Ріки, BkFoxx з США.

Створення муралів відбувалося вночі, тривало кілька місяців, художники працювали по 4-5 годин. Для робіт використовувалися фасадні і балонні фарби.

Художник з Іспанії Kraser в своїй роботі "Mother Land" використовував образи тварин з Червоної книги України. У зображення тварин інтегроване зображення Львівської ратуші і Донецького аеропорту. Між двома тваринами - світлофор у вигляді герба України, який показує напрямок території країни.

Малюнок бельгійського художника Metthew Down, який у своїй роботі взяв за основу фото Авдіївки (місто в Донецькій області), що була зруйнована в результаті бойових дій. Поверх фото художник зобразив дитячий малюнок, який символізує звичайні дитячі мрії.

Портрет Богдана Ступки, робота художника Jasm One. Актор зображений на тлі Карпатських гір і донецьких териконів. Напис "United" символізує, що "культура об'єднує всіх нас", відзначають куратори проекту.

Художник Spear з Бельгії створив роботу "Знання - це скарб", на якій зобразив вчителя школи Гадяч (місто в Полтавській області), героя АТО Володимира Доноса. У 2014 році Володимир потрапив під обстріл противника поблизу Іловайська, отримав важке поранення ноги і пролежав 5 днів в лісі. Вижити йому допомогли знання, які він отримав протягом життя. Доноса знайшли місцеві жителі і відвезли в донецькій лікарні, де йому ампутували ногу. Потім його утримували в полоні, з якого звільнили 14 вересня. Зараз Володимир Донос знову працює вчителем в своєму рідному місті, викладає фізкультуру і патріотичне виховання.

Художник BKFoxx з США створив в своїй роботі "Unfinished" образ дівчини, яка нібито збирає себе по шматочках. За задумом художника, цей образ уособлює шлях України до самоідентичності.

Художник Mata Ruda з Коста Ріки створив образ молодої кримськотатарської жінки в традиційному одязі, яка, за задумом, символізує минуле, депортації, окупацію і діаспору.

Як повідомляв "Апостроф", раніше користувачів інтернету вразив яскравий мурал, який з'явився в шкільному дворику в центрі Києва.