RU  UA  EN

Четвер, 25 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

25 квітня

Всі новини

Діамант Східної Європи: американська журналістка порівняла Київ з Нью-Йорком

Відома американська тревел-блогер і журналістка Брієнна Вілсон побувала в Києві і назвала його "столицею Східної Європи".

Про це повідомляє Forbes.

"З огляду на недавні революції, протистояння з Росією, що продовжується і, скажемо чесно, холодну погоду, Київ був місцем, яке інтригувало мене, як журналіста, але я ніколи не була впевнена, що хочу його відвідати. Не кажучи вже про те, щоб рекламувати його кому -небудь ще. Але я була неправа. І не треба було багато часу, щоб це з'ясувати", - заявила журналістка.

Блогер загострила увагу на столичних художніх і соціальних проектах. Зокрема, ресторан Urban Space 500, який фінансувався 500 спонсорами, а весь прибуток направляє на допомогу соціальним проектам і стартапам для розвитку міста.

"Або The Naked Room Gallery - простір, де демонструють свої роботи місцеві художники. Крім того, протягом дня галерея працює як кафе, а вночі - перетворюється в секретний винний бар. Так що це кращий спосіб зануритися в локальну арт-сцену", - написала автор.

За її словами, один з центральних районів Києва - Поділ - схожий на район Нью-Йорка Бруклін своєї поважністю і відмінними місцями для відпочинку.

"Поділ - наймодніший район міста, і для цього є всі підстави. Перебуваючи в цьому районі, який самі місцеві жителі називають "старим містом", далеко від шуму і метушні Хрещатика - головної вулиці Києва, розумієш, що Поділ більше схожий на Бруклін. Він такий же спокійний, з безліччю відмінних закладів, добре одягнений і крутий натовпом людей навколо", - підкреслила блогер.

Також вона зазначила, що в Києві сьогодні дуже широка коктейльна карта і різноманітна барна культура, яка може задовольнити запити навіть самої вимогливої публіки.

"Ходять чутки, що є навіть секретний "бар тільки для барменів", який відкривається о 2 годині ночі, і в нього можуть входити тільки місцеві жителі, які працюють в міській барній індустрії. Я не можу ні підтвердити, ні спростувати ці чутки, але мені подобається сама ідея таємних барів", - констатувала Брієнна Вілсон.

Як раніше повідомляв "Апостроф", Київ зайняв 118 місце з 140 в рейтингу найкомфортніших міст світу за версією журналу The Economist.