RU  UA  EN

Четвер, 2 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

2 травня

1 травня

Всі новини

Війна за Київ: глава офісу Зеленського заявив про пропозицію йому гігантського хабара

Голова Офісу президента Андрій Богдан заявив, що йому пропонували 20 мільйонів доларів за те, щоб мер Києва Віталій Кличко залишився також головою Київської міської держадміністрації.

Про це він розповів журналістам на брифінгу.

"Я його [Кличко] особисто шість разів - на кожній зустрічі по три рази - просив відмовитися від інституту "смотрящих" в Києві, відійти від корупційних схем і стати народним мером. Він великий спортсмен, гордість України, людина, ім'я якої знає весь світ. Але він втратив контроль над ситуацією в місті протягом п'яти років. Мер Києва Віталій Кличко підтвердив мені, що дійсно, - це його слова, - він не контролює Київську міську раду, де є два-три "смотрящих". Якщо він не буде знаходити з ними компроміс, у нього не буде більшості в Київраді. Він підкреслив, що не має відношення до корупції і розкрадання; він розуміє, що відбувається щось не те, але зробити з цим нічого не може", - заявив Богдан.

Глава ОПУ стверджує, що кілька днів тому на нього вийшов адвокат одного з цих "смотрящих" і запропонував хабар.

"Робота з місцевим бюджетом Київської ради дозволяє їм отримувати 40 млн доларів на рік. Він попросив не чіпати голову Київської міськадміністрації і запропонував цей бюджет поділити навпіл", - сказав Богдан.

Він визнав, що у нього немає документальних підтверджень цим словам, але все одно має намір повідомити про це в правоохоронні органи.

Нагадаємо, докладніше про боротьбу за владу в Києві читайте в матеріалі "Апострофа": Бої без правил: як Зеленський хоче прибрати Кличка.