RU  UA  EN

Середа, 24 квітня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.85
НБУ:USD  39.25
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

23 квітня

Всі новини

Київські копи погрожували вбивством поетові: розгорівся гучний скандал

Поет і сценарист Дмитро Казаков заявив, що став жертвою свавілля з боку патрульних поліцейських - його без підстав затримали і відвезли у відділок, де ображали і погрожували йому протягом кількох годин.

Про це він написав у себе на сторінці в Facebook.

Поет став свідком обшуку і перевірки документів у своїх знайомих і зробив резонне зауваження поліцейським з приводу їх роботи. Після цього увага копів переключилася на нього.

"Я зазначив, що їм слід було б вибачитися за незаконну перевірку документів, на що той став вимагати в мене пред'явити вміст кишень і став обшукувати, обмацувати і змусив вивернути рюкзак. Я ще раз став вимагати підстав, коп на камеру заявив, що у нього немає підстав, це його "особисті підозри", - написав потерпілий.

Після цього на поета наділи наручники і кудись повезли. На камеру поліцейські назвали одну адресу, а за фактом відвезли по іншій. Причиною стала відсутність у нього документів при собі.

"Я сказав, що зовсім не повинно бути таких як він копів ... Раптово він став застосовувати до мене силу, надів наручники за спиною і посадив у машину ... Він сказав, що вимикає бодікам, і зараз вони мене повезуть в інше місце, де три години так встановлюватимуть мою особистість", - розповідає він.

Поліцейські привезли поета до відділення і протримали його деякий час в наручниках в кабінеті. Потім вирішили оформити протокол про адміністративне правопорушення.

"Мене завели в якесь їх приймальне приміщення, сказали сісти в кутку на якусь купу коліс, я відмовився. Вони продовжили мене ображати і погрожувати побоями, сказали, що зараз мене тут будуть вбивати, тому що немає камер в цій кімнаті. Копам, що входили вони говорили, що я кричав, що мусорів треба вбивати, таким чином нацьковуючи їх на мене ... Потім вони передумали мене бити, тому що я занадто худий ... я став вимагати протокол затримання, дзвінок і щоб з мене зняти наручники. Сказав, що боляче бути не повинно, тому що це - катування", - зазначив автор публікації.

Потім його відпустили, а поліцейський повідомив поета, що той нібито завадив затриманню злочинця і тому був затриманий сам, а також зазначив, що не боїться скарг з його боку.

Пост про затримання перебував на сторінці автора кілька годин, і був видалений.

Як повідомляв "Апостроф", раніше в Харкові силовики усунули від роботи поліцейського, якого підозрюють у нападі на пенсіонера.