RU  UA  EN

Пʼятниця, 19 квітня
  • НБУ:USD 39.40
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.40
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

19 квітня

Всі новини

​Скандал з російською блогершою в Києві: з'явилися нові важливі деталі

СБУ повинна розібратися в інциденті з російською блогершою Олександрою Мітрошин, на виступі якої побили українських активістів.

Про це повідомляє ТСН.

"Російський блогер, яка в 2018-му відпочивала в окупованому Криму, приїжджає виступити в Київ. На питання про приналежність Криму лише посміхається активістам. Коли приїхала поліція, то відбувається дивне -" пакують "активістів. Чому так сталося? Зараз розбираємося", - написав в Facebook прес-секретар партії "Голос" Ярема Дух.

Він додав, що народний депутат Соломія Бобровська готує запит в СБУ з питаннями, чому цей візит взагалі став можливим і коли планують блогеру заборонити в'їзд в Україну за порушення українського законодавства.

У столичній поліції уточнили, що за фактом подій під час заходу складено три адмінпротоколи.

"Надійшло повідомлення про те, що на вулиці Козацькій невідомі конфліктують і висловлюються нецензурною лайкою. На виклик виїхав екіпаж патрульної поліції. На зауваження поліцейських і законні вимоги припинити свої дії особи не реагували. Їх було неодноразово попереджено про затримання в разі невиконання законних вимог. Внаслідок двох громадян, які порушували громадський порядок, патрульні доставили в Голосіївське управління поліції", - повідомили в поліції Києва.

Вже у відділі поліції на затриманих склали адмінпротокол про адміністративне правопорушення за ст. 173 (дрібне хуліганство) Кодексу України про адміністративні правопорушення. Згодом правоохоронці склали адміністративні матеріали за дрібне хуліганство на чоловіка, який конфліктував з раніше доставленими в управління поліції чоловіками.

В даний час усіх учасників події відпустили.

Пізніше блогерша Мітрошина написала в своєму Telegram-каналі: "Я не підтримую анексію Криму і не маю відношення до державних російським ЗМІ. З 2014 по 2017 рік я працювала на радіо "Москва ФМ" і вела передачу про автомобілі. Бачу просто, що багато українських ЗМІ пишуть, що я працюю на каналі "Росія 1" і займаюся пропагандою. Ніякого політичного підгрунтя сьогоднішня зустріч не мала, обговорювали ми теми блогерства, активізму, домашнього насильства і т.д.".

Як повідомляв "Апостроф", раніше в Дніпрі п'ятеро чоловіків в балаклавах побили громадських активістів Вірослава Цюпьяка і Владислава Мельничука.