RU  UA  EN

Четвер, 28 березня
  • НБУ:USD 38.90
  • НБУ:EUR 42.05
НБУ:USD  38.90
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

28 березня

Всі новини

У Києві озброєний "таксист" грабував пасажирів: фото і відео

Столична поліція затримала зловмисника, який підвозив пасажирів і крав у них гроші та речі.

Про це повідомляє прес-служба поліції Києва.

"Таксист" вночі виглядав на вулицях міста людей в стані алкогольного сп'яніння і пропонував їх підвезти додому. Однак уже в салоні авто забирав у них речі та гроші, а самих залишав посеред дороги.

Як зазначив начальник Подільського управління поліції Владислав Іщенко, зазвичай правопорушник навіть не довозив пасажирів до місця призначення і висаджував їх з авто без грошей, мобільних телефонів і особистих речей.

"Ми затримали 36-річного громадянина іншої держави після вчинення ним злочину, коли він відібрав у чоловіка мобільний телефон і висадив на вулиці Братській. Під час особистого обшуку та огляду автомобіля зловмисника ми виявили і вилучили речі потерпілого. Надалі за місцем проживання фігуранта ми провели санкціонований обшук, під час якого вилучили два десятка мобільних телефонів, гаманці, сумки, банківські картки, годинник і прикраси. Тому зараз встановлюємо власників цих речей", - розповів Іщенко.

Крім цього, правоохоронці не виключають, що зловмисник мав спільника, оскільки встановили, що в подальшому викрадені телефони розблокувалися і через мобільний банкінг змінювалися пін-коди. Це дозволяло знімати кошти з банківських карток і оформляти кредити в режимі онлайн.

"В даний час ми проводимо оперативно-розшукові заходи, щоб встановити всіх учасників злочинної схеми і притягнути їх до кримінальної відповідальності. Також звертаємося до тих, хто став жертвою псевдотаксіста негайно звернутися до Подільського управління поліції або зателефонувати по спецлінії 102", - додав Владислав Іщенко.

Фігуранту оголошено про підозру і судом обрано запобіжний захід у вигляді нічного домашнього арешту. Чоловікові загрожує до шести років позбавлення волі.

За даними ресурсу "Київ Оперативний", зловмисник їздив на авто марки Opel з номерами KON308 Lt. Також там закликали громадян бути обережними, адже "таксисту" обрали тільки нічний домашній арешт, а вдень він може продовжувати займатися своєю злочинною діяльністю.

Як повідомляв "Апостроф", в мережу потрапили кадри з камер спостереження, на яких видно процес пограбування припаркованих машин в Києві.