RU  UA  EN

Субота, 4 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

4 травня

Всі новини

Несуть плакати і "ховають" сексизм: в Києві влаштували кілька акцій до 8 березня, фото і відео

На Михайлівській площі, в центрі Києва, активісти влаштували кілька акцій, серед яких і феміністський марш до Міжнародного дня боротьби за права жінок, і присвячений 8 Березня.

Про це повідомляє "Апостроф" з посиланням на "Сегодня".

Організатори ходи закликали громадські організації, представниць політичних партій, всіх українських жінок вийти на марш і солідарно заявити про своє право пліч-о-пліч з чоловіками будувати свою країну.

"У нас достатньо знань і досвіду, щоб зруйнувати міф про те, що політика - не жіноча справа. Ми ще раз хочемо підкреслити, що 8 Березня - день боротьби за права жінок", - відзначали організатори.

Колона буде долучена до загального маршу жінок, який почав свою ходу о 12:00 з Михайлівської площі.

Ще до старту ходи на Михайлівській площі проходили два мітинги - марш, який присвячений 8 Березня, і марш проти абортів, які організовують ряд націоналістичних організацій. Активісти поставили бочки, за якими стукали.

Учасників маршу, присвяченого 8 Березня, окремо огородили поліцією.

Відзначимо, що традиційний жіночий марш в цьому році проходить з вимогою ратифікації Стамбульської конвенції, яку Україна підписала ще в 2011 році. Повна назва документа - Конвенція Ради Європи про запобігання насильству над жінками та домашньому насильству і боротьбі з цими явищами. Цей міжнародний договір передбачає криміналізацію насильства по відношенню до жінок і домашнього насильства, захист жертв, можливості правоохоронних органів реагувати на різні форми насильства та інші заходи, покликані запобігти або покарати його. Передбачається також контроль за виконанням конвенції Групи експертів щодо дій проти насильства по відношенню до жінок і домашньому насильству та генерального секретаря Ради Європи.

Раніше "Апостроф" підготував добірку найбільш невдалих подарунків, які не варто дарувати дівчатам.