RU  UA  EN

Пʼятниця, 26 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

26 квітня

25 квітня

Всі новини

Карантин в Україні продовжать, але навряд чи до літа: відповідь чиновників

Українські ЗМІ почали активно поширювати інформацію про те, що карантин в Україні, який був введений через пандемію коронавірусу, буде продовжений до літа. У свою чергу в Міністерстві освіти і науки України дали зрозуміти, що поки такі заходи не плануються.

За даними міністерства, така інформація не відповідає дійсності.

"Карантин в освітніх установах оголошений з 12 березня по 3 квітня 2020 року. Це визначено відповідною постановою уряду. Окремо було оприлюднено і розіслано в усі освітні установи лист МОН. Якщо терміни карантину зміняться, це також буде визначено нормативно-правовим актом, який буде опублікований на сайті і в соцмережах міністерства", - відзначили в Міносвіти.

У свою чергу головний санітарний лікар України Віктор Ляшко нещодавно заявив, що карантин до літа продовжувати ніхто не збирається. При цьому він визнав, що його терміни можуть збільшитися, а все буде залежати від епідемічної ситуації у сусідів, в країнах Євросоюзу і на території України.

"Всі заходи, які ми робимо, сьогодні ми робимо з превентивною метою. У той же час, ми не виключаємо запровадження заходів реагування в разі масового поширення захворюваності на території України", - сказав Ляшко.

За словами чиновника, якщо буде необхідність в продовженні карантину, то МОЗ звернеться до Кабміну з відповідним проханням.

Раніше "Апостроф" повідомляв, що в Києві триває транспортний колапс, який почався після вступу в силу карантину через смертельний коронавірус.