RU  UA  EN

Субота, 18 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 42.40
НБУ:USD  39.30
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

18 травня

17 травня

Всі новини

Що треба знати про блокпости на в'їзді до Києва: відповіді на 5 ключових питань

З півночі 16 квітня на головних в'їздах до Києва будуть введені нові карантинні заходи та з'являться блокпости; стало відомо, якими саме будуть нові заходи.

Пік коронавірусу ще попереду, будуть смерті: що відбувається в Україні і світі (оновлюється)

Про це повідомив департамент транспортної інфраструктури КМДА.

На КПП зупинятимуть автобуси, мікроавтобуси та вантажні машини. Легкові автомобілі можуть зупинити лише в разі, якщо вони перевозять трьох і більше людей (включаючи водія). При цьому всім будуть міряти температуру.

1. Хто саме буде займатися вимірюванням температури?

На кожному КПП буде контрольна група - не менше 5 осіб (медики, патрульні поліцейські, охоронці). Правоохоронці будуть зупиняти транспорт, медики - вимірювати температуру водіям та пасажирам. Вимірювання температури буде здійснюватися за допомогою електронних безконтактних термометрів.

2. Що буде з тими, у кого підвищена температура?

Якщо термометр покаже температуру в межах 36,6-37,0 градусів і ніяких симптомів ГРВІ у людини немає, її пропустять. Якщо у когось з пасажирів або у водія температура 37,5 і вище, для них викличуть мобільну бригаду з метою проведення тестування та відправки на самоізоляцію.

Далі людина, у якої підозрюють коронавірус, повинна звернутися до свого сімейного лікаря. Якщо температура вище 38 і є симптоми ГРВІ, медики викличуть машину для госпіталізації.

3. Чи зупинять легкову машину, в якій дорослий з двома маленькими дітьми?

Так. Зупинятимуть всі автомобілі, в яких 3 людини і більше.

4. Чи не буде пробок?

Столична влада вважають, що зараз до Києва їздять лише люди по роботі і машин не дуже багато. 16 квітня стане ясно, як все буде на практиці.

5. Що буде за порушення режиму самоізоляції?

У Києві працюють моніторингові центри для контролю за дотриманням правил самоізоляції. Вони збирають інформацію від сімейних лікарів, Київського лабораторного центру МОЗ України, Державної прикордонної служби, Головного управління Нацполіціі та інших служб.

За порушення режиму самоізоляції в перший раз доведеться заплатити штраф у розмірі 17 тис. гривень, вдруге - 34 тис. гривень. У третьому випадку порушнику загрожує кримінальна відповідальність.

Як повідомляв "Апостроф", раніше українцям дали пораду, як не заразитися коронавірусом.