RU  UA  EN

Пʼятниця, 3 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

3 травня

Всі новини

Як не захворіти на коронавірус: українцям дали неочікувану пораду

У період загального карантину і поширення коронавірусу важливо дбати не тільки про своє фізичне, а й ментальне здоров'я.

Пік коронавірусу ще попереду, будуть смерті: що відбувається в Україні і світі (оновлюється)

Про це "Апострофу" розповіли "міські маги" Арвен Мереїн і Рунгерд Сів.

За їх словами, зараз небезпечний не тільки коронавірус, а й паніка навколо нього.

"Люди піддаються так званим ментальним паразитам. Говорячи простою мовою, ментальний паразит - це психологічна установка. Наприклад, якась людина говорить тобі: "Зараз таке на вулиці коїться! Кожен третій хворіє на грип! "Ти починаєш трохи турбуватися - на несвідомому рівні. Ти не розумієш, що відбувається. А через кілька днів у тебе з'являється вже чітка установка: всюди паніка, всюди "трешак", - говорить Рунгерд.

Арвен зазначає що через ЗМІ часто транслюються негативні думки і установки, які впливають на вчинки людини. "Маги" називають їх "ментальними паразитами".

"Усвідомлений підхід допоможе позбутися від них. Перший крок - відстежувати свої думки. Наприклад, почув по радіо, що постійно хворіють люди похилого віку, з'явилася думка: "Напевно, наступним буду я". Другий крок - поставити запитання: "Чому це зі мною відбувається, чому у мене виникають такі думки?". Третій крок - знайти джерело - як правило, це люди з найближчого оточення, ЗМІ, авторитети - і уникати його", - радить Рунгерд

"Можна спробувати переключитися на позитив. Якщо переслідують думки типу "ми всі захворіли і помремо", можна замінити їх на іншу - "я буду уникати хворих людей, я буду вивчати, як коронавірус поширюється, я буду зміцнювати свій імунітет, і нічого зі мною не трапиться", - додає Арвен.

За словами "магів", для того, щоб захиститися від "ментальних паразитів", треба володіти довірою до себе або ж, в іншому випадку, шукати допомоги у авторитетних людей.

"Найпростіший спосіб - це дати собі установку: "Ніхто не зашкодить мені своїм впливом". Варто відзначити, що це не афірмація. Афірмації треба читати регулярно. А це одноразова дія - дав собі чітко, твердо установку, далі ти її вже не повторюєш - вона вже працює на тебе. Але тут все вирішує довіра до себе. Якщо у людини немає довіри до себе, то їй така установка не допоможе. У такому випадку треба отримувати установку від авторитетів - коли люди, які стоять "вище", кажуть: "З тобою буде все в порядку, ти не заразишся", - говорить Рунгерд.

"Хотілося б відзначити, що зараз всі сидять по домівках, і у людей виникає багато негативних установок. Зараз якраз гарний час, щоб їх відслідковувати і викорінити", - резюмує Арвен.

Детальніше про це читайте в матеріалі "Апострофа": Всередині горить яскраве полум'я, що спалює нечисть в тілі - маги про профілактику коронавірусу.