RU  UA  EN

Субота, 20 квітня
  • НБУ:USD 39.55
  • НБУ:EUR 42.10
НБУ:USD  39.55
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

20 квітня

Всі новини

Чому в Києві послаблюють карантин, незважаючи на сплеск захворюваності: роз'яснення епідеміолога

Кандидат медичних наук, лікар-епідеміолог, начальник Головного управління Держпродспоживслужби в м. Києві Олег Рубан пояснив, чому, незважаючи на спалах коронавірусу, в Києві ослабили карантин.

Про це він заявив в ефірі Апостроф TV.

АПОСТРОФ TV - ДИВИТИСЯ ОНЛАЙН ПРЯМИЙ ЕФІР

"Що стосується показників захворюваності, дійсно, абсолютні показники захворюваності в місті Києві високі. 99 випадків зареєстровано за добу. Я хочу нагадати, що в березні-квітні також було зареєстровано такі показники - 60-90, але це при проведенні 500-600 лабораторних досліджень на добу. Сьогодні ми у місті Києві проводимо близько 3 тис. досліджень на добу, і цей показний дійсно з понеділка нарешті правильно врахований. Не абсолютний, а відносний показник у залежності від досліджень, від обстежених осіб за добу, від населення", - сказав Рубан.

За його словами, у Києві по відносних показниках ситуація стабільна, контрольована, немає росту захворюваності.

"Ми спостерігаємо майже з 9 травня стійку тенденцію до стабільних показників госпіталізації, важких випадків у реанімації, навантаження на ліжко-фонд. Ці показники коливаються, ліжко-фонд сьогодні заповнений на 37-40%, навантаження на реанімаційний ліжко-фонд - 50%, кожного дня фіксуються пневмонії від 30 до 50%. Цей показник стабільно високий", - сказав епідеміолог.

Він вважає, що за таких обставин у Києві можуть послабити карантин, але при умовах дотримання певних профілактичних протиепідеміологічних заходів

"Перша група ризику - не ресторани, це дитячі дошкільні заклади, навчальні заклади, гуртожитки, де ми моніторимо ситуацію… У ресторанах може бути найнижчий показник захворюваності, найнижчий ризик. Тому у місті Києві відкриті майже всі заклади, крім дитячих таборів, зон відпочинку… Статистика по коронавірусу в Києві буде стабільно висока, може бути коливання показників захворюваності", - сказав Рубан.

Як повідомляв "Апостроф", станом на середу, 24 червня, в Києві коронавірус виявили у 4 528 осіб, з них 99 нових діагнозів підтвердили за минулу добу.