RU  UA  EN

Четвер, 25 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

25 квітня

Всі новини

У Києві посилюють карантин: які обмеження будуть діяти з 14 вересня

З 00:00 понеділка, 14 вересня, Київ перемістився до "помаранчевої зони" карантину. Це означає, що на жителів столиці чекає посилення карантинних обмежень.

Як передає "Апостроф", детальніше про оновлені карантинні заходи розповів в коментарі "РБК-Україна" голова столичної Держспоживслужби Олег Рубан.

Посадовець пояснив, що віднесення Кабміном Києва до "помаранчевої зони" пов'язане з ростом випадків коронавірусу в столиці - було зареєстровано понад 125 випадків коронавірусу на 100 тисяч населення.

"Якщо правильно будемо реєструвати ситуацію і працювати в осередках, то до "червоної зони" не дійде", - наголосив Рубан, додавши, що влада повинна приділяти більше уваги осередкам коронавірусу, які час від часу з’являються в Києві.

Що буде заборонено в Києві з 14 вересня

  • проведення масових заходів за участю більше 220 осіб;
  • робота установ, що надають послуги з розміщення, крім готелів;
  • відвідування занять у професійних та вищих навчальних закладах групами не більше 20 осіб;
  • тимчасове обмеження планових госпіталізацій в лікарнях, крім медичної допомоги вагітним, новонародженим, онкохворим та випадків, коли є ризик для життя пацієнта;
  • робота спортивних залів та фітнес-центрів, крім тих, які зможуть забезпечити розміщення не більше однієї особи на 10 кв. м;
  • прийом дітей до закладів оздоровлення та відпочинку - санаторіїв і таборів в столиці та передмісті;
  • перевезення пасажирів здійснюється тільки в кількості 50% місць для сидіння.

Як працюватимуть школи у "помаранчевій зоні"

Виконувач обов'язків першого заступника голови КМДА Валентин Мондриївський повідомив, що після посилення карантину в Києві школи продовжать роботу в тому ж режимі, що й минулого тижня. Вони працюватимуть в очному та змішаному форматах, а про зміни в роботі установ батькам будуть повідомляти класні керівники.

"Керівники всіх шкіл мають чіткі інструкції дій у разі спалаху хвороби. Залежно від розміру школи та кількості учнів ми готові запроваджувати різні можливі сценарії організації навчання", - додав він.

Як повідомляв "Апостроф", у випадку погіршення епідемічної ситуації з поширенням коронавірусної інфекції не виключено, що в Україні буде запроваджено режим "червоної зони" карантину для всієї країни.