RU  UA  EN

Вівторок, 21 травня
  • НБУ:USD 39.45
  • НБУ:EUR 42.55
НБУ:USD  39.45
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

21 травня

Всі новини

У дворі Вищого антикорупційного суду прогримів вибух: подробиці і фото

В ніч на четвер, 1 жовтня, у Києві в дворі Вищого антикорупційного суду стався вибух невідомого вибухового пристрою, в результаті чого пошкоджено фасад будівлі. У ВАКС вже назвали інцидент втручанням у діяльність.

Про це йдеться на сторінці Вищого антикорупційного суду у Facebook.

Інцидент стався у внутрішньому дворі будівлі ВАКС за адресою: просп. Перемоги, 41. Внаслідок вибуху частина фасаду будівлі отримала пошкодження.

"За попередніми даними, інцидент стався, ймовірно, з використанням невідомого вибухового пристрою", - повідомили деталі в суді.

На місці події працювали працівники Солом'янського управління Нацполіції у Києві.

У Вищому антикорупційному суді вирішили звернутися до Вищої ради правосуддя та до Генерального прокурора з проханням про вжиття відповідних заходів реагування.

"Цю подію ВАКС розцінює як факт втручання у діяльність щодо здійснення ним правосуддя у спосіб, небезпечний для життя і здоров’я, спрямованого на перешкоджання виконання суддями ВАКС своїх службових обов’язків", - наголосили в суді.

1 і 2 жовтня суд продовжив свою роботу у штатному режимі.

Як повідомляв "Апостроф", 26 вересня під Москвою прогримів потужний вибух. Над хімічним заводом в підмосковних Люберцях піднялися клуби диму, займанню передували гучні вибухи.