RU  UA

Ожеледь до наступного тижня: як Київ виживає у крижаний апокаліпсис

У Києві триває боротьба з ожеледицею. Столичні дороги посипають піском та сіллю - працюють більше 300 спецмашин. А також 50 бригад, які вручну намагаються зробити безпечнішими тротуари.

Подробиці - у сюжеті ранкового випуску Апостроф News на телеканалі Апостроф TV.

На дорогах підвищена кількість ДТП. Поліцейські закликають і водіїв, і пішоходів бути особливо обачними.

Так, на Андріївському узвозі тротуар перетворився на крижану гірку. І якщо вниз ще якось можна скотитися, то йти угору — справжнє випробування. Ось дівчина після намагань піднятися, вирішує повзти на колінах. Та марно.

Не могли проїхати узвозом і автівки. Три автомобілі витягали рятувальники.

Читайте: Замерзли навіть дроти: в Києві справжній транспортний колапс через негоду, фото

В іншій частині міста автобус намагався просто їхати прямо. Та через кригу його занесло.

На дорогах сталося багато аварійних ситуацій. Вже відомо про смертельну ДТП. Водій не впорався з керуванням і його викинуло за трасу. За попередніми даними загинула одна людина. Ще одна аварія сталася на Проспекті Перемоги. Є постраждалі.

Взагалі водії масово викладають відеоролики, де закликають людей не сідати за кермо без нагальної потреби.

Крім того, через складні погодні умови на всіх маршрутах громадського транспорту у Києві ввели оперативне положення. Тобто транспорт ходитиме не за графіком. Водночас обмежень руху немає.

Читайте: Рятувальники оголосили I рівень небезпеки в Україні: де ситуація найгірша

Також зазначимо, що через крижаний дощ майже двісті населених пунктів лишилися без світла. Зокрема у Хмельницькій, рівненській Житомирській та Київській областях. Увечері літаки, які прямували у аеропорт "Бориспіль", були змушені сідати на запасних аеродромах. Зараз летовище працює за розкладом.

"Спецтехніка працювала всю ніч. Вночі працювало 17 одиниць техніки. Зараз теж близько 17 працює. Підміняють один одного", - розповіла Апостроф TV прес-секретарка аеропорту "Бориспіль" Юлія Красовська.

У ДСНС закликають перехожих не тримати руки в кишенях, адже це підвищує ризик падіння. А водіїв просять не паркуватися у недозволених місцях, бо це заважає роботі рятувальників.

"Близько третьої ночі сьогодні доводилось звільняти частину дороги на Брест-Литовському шосе. Там саме впало дерево. І дорогою автомобілі не могли рухатися", - розповіла Апостроф TV речниця ДСНС Києва Світлана Водолага.

За прогнозами синоптиків, крига почне танути лише з понеділка. Тож поки крижаний дощ доведеться терпіти.