RU  UA  EN

Неділя, 28 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

28 квітня

Всі новини

У Києві грабіжники "полюють" на жінок та дітей: де вони нападають і як себе убезпечити

У Києві почастішали випадки нападу грабіжників на жінок та дітей.

Про це повідомляє видання Obozrevatel з посиланням на джерела у правоохоронних органах.

У столиці щодня відбувається кілька інцидентів. Зловмисники відстежують жертву на вулиці і йдуть за нею. У малолюдних провулках вони нападають на них і грабують. Зазвичай відбирають невеликі суми, телефон і т.п.

Напади на дітей

За останній тиждень в місті пограбували двох дівчаток 9 і 11 років. НП з молодшою дитиною сталося вдень біля станції метро "Нивки". Чоловік відібрав у школярки телефон.

Другу дівчинку пограбували біля будинку, коли вона гуляла в Дарницькому районі. Чоловік вихопив у неї з рук телефон.

Напади на жінок

Найчастіше злочинці грабують жінок, які ходять поодинці. Вони нападають ззаду і також відбирають телефон з грошима.

У поліції зазначили, що найбільше подібних подій за минулий тиждень сталося у Святошинському, Оболонському та Дарницькому районах.

Наприклад, вночі 27 січня в Деснянському районі міста чоловік пограбував дівчину, коли та йшла додому. Він схопив її за шию ззаду і повалив на землю. Злочинець відібрав у жертви сумку з ноутбуком, а потім втік.

А 29 січня в Святошинському районі приблизно о 21:00 чоловік вирвав сумку з рук 42-річної жінки. Після цього він швидко зник з місця злочину.

В Оболонському районі напад стався 1 лютого. Чоловік забрав у жінки гроші та телефон.

Випадок вдень у людному місці стався 27 січня. Чоловік напав на дівчину 24 років в Деснянському районі. Він підійшов до неї і вдарив, а потім зрізав сумку та втік.

Що радять поліцейські

Жінкам і дітям рекомендують не ходити поодинці, особливо в темний час доби. Дорогі телефони краще не "світити". Гроші і документи радять не носити в сумці.

Як повідомляв "Апостроф", 28 січня літня жінка в місті Кам'янське (Дніпропетровська область) на вулиці втратила свідомість і стала жертвою крадіжки.