RU  UA

Не катастрофа, а лижні траси: як кияни знайшли користь від засніженого Києва

За останній тиждень засніжені дороги, тріскучий мороз і вітер стали для українців буденністю. Люди призвичаїлись до великого снігу та навіть знайшли у негоді позитив. Столичні узвози випробовують лижники та сноубордисти, а сонце лише додає позитивного настрою.

Подробиці - у сюжеті Апостроф News о 15:00 на Апостроф TV.

Для киянки Олени Гонтарік в таку снігову зиму дістатися до роботи - не проблема. Для цього вона використовує бігові лижі.

"Оскільки зараз не впевнений, чи зможеш нормально повернутися додому на машині, або зранку виїхати - бачте як буває - то бігові лижі це крутий транспорт. Сучасний і дуже актуальний зараз", - зазначила Олена.

А ще це швидко та легко. Можна насолодитися природою і одразу розім’яти м’язи. І трасу для катання довго обирати не треба.

"Я хочу наголосити, що бігові лижі - це масовий вид спорту. Вони не потребують додаткових грошей на підйомник, чи ще щось. Ти просто береш обладнання, виходиш з дому і катаєшся у найближчому парку, в найближчому місці, де є сніг", - додала жінка.

Якщо хочеться екстриму, то гірські лижі можна випробувати прямо у центрі Києва - у Протасовому Яру. Тут негоді радіють і дорослі, і діти.

Великий сніг у столиці манить на круті спуски та гірки справжніх екстрималів - сноубордистів. Вони катаються навіть на трубах та перилах. Для таких спусків їм не потрібні спеціальні гірки. Достатньо снігу, мінусової температури і будь-якого пагорбу.

"Всі звикли в горах кататися або на підготовлених гірках, а тут погода дозволяє кататися скрізь, де є височина. І повторюся, Київ на трьох пагорбах, тому у нас тут є, де розвернутися", - розповів інструктор зі сноубордингу Микита Мардагиза.

Крім того, сноубордисти знайшли у центрі Києва підйомник.

"Наш фунікулер зараз виступає найдешевшим підйомником. З проїздним виходить 6,50 і при цьому можна піднятис, спуститися і потім можна піднятися і спуститися на Андріївському узвозі", - наголосив Мардагиза.

Проте початківцям професіонали радять так не ризикувати. Краще їхати у спеціальні для катання місця.

"Новачкам я б радив, крім Андріївського, нічого не пробувати. Звичайно краще піти кудись, зараз близько 4 місць працює: Вишгора начебто не працює, Гвоздів - це на любителя, там маленька гірка. Я б зараз виділив Протасів Яр і Голосієво", - порадив сноубордист.

За прогнозами синоптиків, кататися на лижах, санчатах та сноубордах можна буде ще кілька наступних тижнів. Увесь цей час триматиметься морозна і сніжна погода.