RU  UA  EN

Субота, 18 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 42.40
НБУ:USD  39.30
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

17 травня

Всі новини

Звідки до Києва прилетіли ракети 14 січня: дані розслідування

Ракети С-400, якими було здійснено удар по Києву 14 січня, швидше за все, могли прилетіти із Брянської області РФ.

До такого висновку дійшли фахівці з моніторингової групи "Беларускі Гаюн", йдеться у Telegram-каналі.

Читайте також: Скільки у Росії залишилося ракет Х-22: у ЗСУ озвучили цифру

Зазначається, що група так і не отримала повідомлень про запуск ракет С-400 з білоруського аеродрому "Зябрівка", як повідомляла українська компанія Defense Express. Вона раніше опублікувала фото уламків ракети з індексом 48Н6ДМ, який говорить про те, що це частина ракети російського ЗРК С-400.

Компанія припустила, що оскільки дальність удару такими ракетами досягає 250 кілометрів, місцем запуску ракет 48Н6ДМ із С-400 міг бути білоруський аеродром "Зябрівка".

Як кажуть спеціалісти, біля "Зябрівки" є багато населених пунктів, а за 10 кілометрів - місто Гомель. Вони не отримали жодних підтверджень цього від місцевих мешканців.

Тому ракети С-400 могли прилетіти з Брянської області. Якраз там жителі чули якісь вибухи вранці 14 січня. Про це заявили мешканці населених пунктів Клинці, Вишків, Почеп, Климово, Новозибків (близько 7.00), Клинців та Унечі (близько 10:29 ранку).

"Таким чином, на цей час набагато ймовірніше те, що запуск ракет С-400 вранці 14 січня був зроблений не з Білорусі, а з РФ", - наголошується у повідомленні.

Нагадаємо, раніше у Повітряних силах Збройних сил України пояснили, чому повітряну тривогу у Києві 14 січня було оголошено вже після вибухів.