RU  UA  EN

Четвер, 2 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

2 травня

Всі новини

Журналіста топового росЗМІ не впустили в Україну висвітлювати Євробачення-2017

Фотокореспондента з пропагандистського російського ЗМІ - МИА "Россия сегодня" - Раміля Ситдікова, акредитованого на Евробачення-2017, яке відбувається у Києві, не впустили в Україну. Про це повідомив директор об'єднаної дирекції фотоінформації МИА Олександр Штоль, передає РИА "Новости".

"Нашого фотографа "завернули" з Києва. На кордоні взяли документи, пішли кудись і через приблизно одну годину принесли постанову про відмову у в'їзді", - розповів Штоль, відзначивши, що акредитацію на пісенний конкурс у Києві було отримано з дотриманням усіх необхідних процедур.

Сам Ситдіков розповів, що йому відмовлено у в'їзді в Україну через те, що він не може підтвердити мету запланованого перебування на території нашої країни.

Крім того, організатори Євробачення відповіли на запитання про можливість отримати запрошення, що таких документів вони не видають.

"За нормального розвитку подій Раміль мав би з підтвердженням акредитації отримати оригінал в прес-центрі заходу у Києві. Роздруківка з сайту з підтвердженою акредитацією влади в аеропорту не задовольнила, зажадали офіційного листа із запрошенням від Євробачення", - зазначив Штоль.

Співробітникові російських пропагандистської ЗМІ видали зворотний квиток і супроводили до літака. Зараз йде посадка на рейс.

Нагадаємо, сьогодні стало відомо, що в акредитації російським співробітникам ИА Sputnik відмовила у акредитації прес-галерея Конгресу США.