RU  UA  EN

Середа, 24 квітня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

24 квітня

Всі новини

Журналіст викрив запущений росЗМІ фейк про побиття "українки" в Польщі

Український журналіст Денис Казанський розповів про шляхи поширення фейкової новини про побиття в Польщі школярки з України, яка була масово розповсюджена в українських ЗМІ. Відповідний матеріал він опублікував на своєму сайті.

За словами Казанського, спочатку відео з побиттям польської школярки іншими учнями опублікувала в Фейсбуці мешканка Польщі Маріка Питльовска.

Після цього, новину підхопили російські ЗМІ, приписавши від себе, що школярку били за те, що вона українка. "Хтось із росіян побачив цю історію, і вирішив зварганити чергового" розп'ятого хлопчика в трусиках ", - відзначив Казанський.

Далі новина з'явилася в українських ЗМІ антиукраїнської спрямованості, на зразок видання "Вести".

Потім наживку ковтають і ті ЗМІ, які складно підозрювати у симпатіях до російської пропаганди - наприклад сайт InfoResist або ZІK.

"Не секрет, що в українсько-польських відносинах останнім часом нагнітається напруженість. І вигідно це в першу чергу російській стороні. Тому немає нічого дивного, що подібні новини охоче розносять сайти типу "Вестей"," Русской весны" або порталу Наталії Вітренко" , - підсумував Казанський, нарікаючи на неуважність українських ЗМІ.

Нагадаємо, раніше ЗМІ повідомили про "рекомендації" з Кремля президенту Болгарії під час виборів активно використовувати фейкові новини.