RU  UA  EN

Вівторок, 23 квітня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.85
НБУ:USD  39.25
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

23 квітня

Всі новини

У Путіна знову пригрозили "Апострофу" і звинуватили в "екстремізмі"

Російська федеральна служба з нагляду в сфері зв'язку, інформаційних технологій і масових комунікацій, відома як Роскомнагляд, 12 лютого в черговий раз звинуватила інтернет-видання "Апостроф" в "порушенні порядку розповсюдження інформації на території РФ".

До редакції було направлено лист від Роскомнагляду щодо інтерв'ю Дмитра Яроша "Апострофу".

"Направляється повідомлення про обмеження доступу до інформаційного ресурсу Дмитро Ярош: Крім війни, є ще одна загроза, яка може розірвати Україну в інформаційно-телекомунікаційних мережах, в тому числі мережі "Інтернет", на підставі вимоги Генеральної прокуратури Російської Федерації від 12.03.2015 № 27-31-2015/Ид831-15, як такого, що містить заклики до масових безпорядків, здійснення екстремістської діяльності, участі в масових (публічних) заходах, що проводяться з порушенням встановленого порядку", - йдеться в листі.

Російське відомство протягом доби пропонує на підставі вимоги Генпрокуратури РФ видалити вказаний матеріал через "заклики до масових безпорядків, здійснення екстремістської діяльності, участі в масових (публічних) заходах, що проводяться з порушенням встановленого порядку".

Нагадаємо, "Апостроф" вже кілька разів отримував аналогічні попередження від Роскомнадзора. Зокрема, в 2016 році відомство визнало екстремістською новину "Апострофа", в якій голова Меджлісу кримськотатарського народу Рефат Чубаров закликав готуватися до відкритої війни проти РФ.