RU  UA  EN

Пʼятниця, 19 квітня
  • НБУ:USD 39.50
  • НБУ:EUR 42.10
НБУ:USD  39.50
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

19 квітня

Всі новини

Є багато претензій: Нацрада взялася за перевірку телеканалу одіозного нардепа

Національна рада з питань телебачення і радіомовлення ухвалила рішення призначити позапланову перевірку телеканалу "NеwsOne" (ТОВ "Новини 24 години") з огляду на порушення вимог закону "Про телебачення і радіомовлення".

Відповідне рішення було прийнято на засіданні Нацради в четвер, 18 січня, повідомляє "Укрінформ".

За словами голови Національної ради Юрія Артеменка, Нацрада отримала запит народних депутатів Ірини Геращенко, Марії Іонової та Ірини Фріз про поширення 29 листопада 2017 року в ефірі ТОВ "Новини 24 години" (логотип "NеwsOne") в передачі "Український формат" під час виступу народного депутата, власника телеканалу "NеwsOne" Євгена Мураєва інформації, яка, на думку заявників, розпалює національну ворожнечу і ненависть, принижує національні честь і гідність.

Артеменко додав, що також зафіксовано систематичне зачіпання в ефірі ліцензіата (у виконанні співробітників каналу, що ведуть передачі, і запрошених гостей) теми "державного перевороту": Євген Червоненко, Надія Савченко, В'ячеслав Піховшек, Євген Мураєв. Ведучі або журналісти при цьому не намагалися припинити такі висловлювання, підкреслив голова Нацради.

Крім того, за результатами моніторингу мовлення ТОВ "Новини 24 години" 17 грудня 2017 року зафіксована трансляція передачі "Світова політика з Олегом Волошиним" на тему ситуації, яка сталася в листопаді в Сирії. У передачі був продемонстрований відеоролик, в якому є сцени функціонування Повітряних сил РФ, що можна розглядати як популяризацію російської авіації, тобто органів держави-агресора, підкреслили в Нацраді.

"З цього приводу до нас надійшов лист Служби безпеки України", - додав Артеменко.

Як повідомляв "Апостроф", раніше Національна рада з питань телебачення і радіомовлення після перевірки чотирьох каналів медіа-холдингу Inter Media Group виявила порушення і оголосила попередження.