RU  UA  EN

Четвер, 2 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

1 травня

Всі новини

Купівля Медведчуком телеканалу Порошенка: джерело розкрило нові цікаві подробиці

Політик Віктор Медведчук досяг попередньої домовленості з екс-президентом України Петром Порошенко про покупку телеканалу "Прямий", але з урахуванням, що 25% квоти ефіру Порошенко може зберегти за собою - для його політичної сили і представників.

Про це повідомляється в статті "Апострофа": "Генерал-губернатор України: як Медведчук збільшує свій вплив".

На каналі "Прямий" вже відбувся ряд зустрічей з власниками каналу - екс-главою Київської міськадміністрації Володимиром Макеєнко і Петром Порошенко. Вони запевнили співробітників, що повідомлять їх в разі продажу каналу.

"Зібрали частину журналістів, був Макеєнко, який сказав, що якщо і буде продавати канал, то Порошенко дізнається про це першим. Ця розмова відбувалася при самому Порошенко", - розповідає джерело "Апострофа".

Співрозмовники видання уточнили, що в зв'язку з резонансом в пресі, покупку "Прямого" просто можуть відкласти, але повністю відмовлятися від цієї ідеї не мають наміру.

"Зараз Порошенко повинен зрозуміти скільки відсотків він бере, кого заводить в Раду і яке матиме вплив. Але містити два канали в подальшому йому буде проблематично, враховуючи, що він не любить витрачати на це свої гроші. А Медведчук хоче створити повноцінний медіахолдинг", - повідомив один з народних депутатів ВРУ для "Апострофа".

Також за інформацією джерел, уже ведуться переговори про перехід ряду провідних з каналів, які вже належать Віктору Медведчуку на "Прямий".

Як повідомляв "Апостроф", 1 липня співробітники Державного бюро розслідувань провели обшуки на телеканалі "Прямий".