RU  UA  EN

Пʼятниця, 3 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

3 травня

Всі новини

Глава СБУ зробив заяву щодо обшуків на каналі 1+1

Голова СБУ Іван Баканов, коментуючи обшуки на телеканалі "1+1", заявив, що про жоден тиск на медіа або утиски свободи слова мова не йде і йти не може.

Про це повідомляє прес-служба СБУ.

Баканов закликав представників телеканалу "1+1" не спекулювати фактами та не маніпулювати суспільною думкою, висвітлюючи розслідування справи щодо прослуховування прем‘єр-міністра України Олексія Гончарука.

"Про жоден тиск на журналістів телеканалу "1+1" або утиски свободи слова в Україні у даній ситуації мова не йде. І йти не може у принципі. Ми говоримо про неупереджене та всебічне розслідування кримінальної справи щодо незаконного прослуховування голови уряду. І слідчі дії проходили не лише по вулиці Куренівській, 18, але й за іншими адресами осіб, що перевіряються", - підкреслив голова СБУ.

Він також зазначив, що відповідні слідчі дії у цій справі проводились щодо міністрів, представників державної влади та УДО. Окремі урядовці за згодою пройшли перевірку на детекторі брехні і всі без винятку поставились до цієї ситуації з розумінням.

За даними СБУ, до проведення незаконного прослуховування можуть бути причетні окремі особи, які періодично відвідують та використовують під час своєї діяльності будівлю телеканалу "1+1".

Раніше з'явилася заява керівництва телеканалу.

Як повідомляв "Апостроф", в соцмережах вже з'явилася серія фотожаб на тему обшуків СБУ на телеканалі "1+1".