RU  UA  EN

Середа, 1 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

1 травня

30 квітня

Всі новини

Обшуки на 1+1: з'явилися заяви телеканалу і СБУ

Телеканал "1+1" заявив, що не знає причин обшуків СБУ, які проходять в будівлі в Києві за адресою Куренівська, 18.

"Ми можемо тільки припустити, що обшук пов'язаний з викривальною діяльністю програми. Зазвичай програма" "Гроші" є джерелом важливої інформації. Ми обурені і стурбовані тим, що на порушення, які викриває редакція, реакції в більшості випадків немає, зате журналісти самі стали заручниками своєї діяльності", - йдеться в заяві.

Керівництво 1+1 звернулося до глави СБУ з проханням прокоментувати ситуацію.

"Сподіваємося, що вони (аргументи, - ред.) Досить "вагомі" і пов'язані з питаннями нацбезпеки", - йдеться в заяві.

У свою чергу в СБУ пояснили, що обшуки не пов'язані з діяльністю телеканалу, а "здійснюються стосовно конкретних осіб, по місцях можливого створення і зберігання аудіофайлів, отриманих незаконним шляхом".

"Тривають слідчі дії, які здійснюються за рішенням суду. Слідчі дії також проводяться у інших осіб, які перевіряються на причетність до незаконного використання спеціальних технічних засобів. Ніякого втручання в роботу ТВ каналу 1+1 не проводиться", - заявили в СБУ.

Журналіст Володимир Тимофійчук веде пряму трансляцію обшуків.

В ході обшуків один зі співробітників СБУ попросив журналіста Куксіна надати пароль до входу в операційну систему на його робочому комп'ютері, але той відмовився. Після цього системний блок робочого комп'ютера журналіста вилучили. Також представники СБУ отримали доступ до іншого комп'ютера, за яким працював Куксін, і вивчали вміст всіх його папок і файлів.

Нагадаємо, обшуки СБУ проводить у справі про прослуховування прем'єр-міністра. У січні в мережу виклали аудіозаписи розмови прем'єра Олексія Гончарука з топ-чиновниками. Пізніше Гончарук заявив про свою відставку.