RU  UA  EN

Субота, 4 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

4 травня

Всі новини

Кремль заткнув роти росЗМІ: заборонив згадувати "ювілейні" 100 днів війни в Україні

Кремль заборонив маріонетковим ЗМІ акцентували увагу на "ювілейній" даті повномасштабної війни проти України, оскільки 3 червня кількість днів вторгнення буде дорівнювати сотні, а цілі так званої "спецоперації" й досі недосягнуті.

Про це повідомляють у Meduza з посиланням на чотири джерела: в одному із державних медіа, в мерії Москви, в одному з провладних видань, а також у самій адміністрації президента РФ.

Відведення уваги від круглої дати співробітниками державних росЗМІ заплановане для того, щоб росіяни не задумувались, чому за 100 днів війни російські окупаційні війська не мають значних успіхів.

"Під час розмов про круглу дату завжди виникають питання: а чого до цієї дати вдалося досягти? Так повелося ще з радянських часів, коли були п'ятирічки, плани на них і таке інше. Виходить, що зараз пред'явити до цієї дати майже нічого. Можна сказати, що взяті якісь населені пункти, але людям їхня назва нічого не говорить. Це багато чи мало? Цілі "операції" близькі чи ще ні?" - повідомило одне із джерел.

У зв'язку з цим російські провладні ЗМІ будуть змушені змістити фокус уваги та намагатись відволікти авдиторію від затяжкої та невдалої для країни-агресора РФ війни проти суверенної та незалежної України.

Раніше "Апостроф" повідомляв, що в "ДНР" готують інформаційну кампанію, щоб підняти моральний дух своїх бойовиків та населення окупованих територій, оскільки зараз там масово мобілізують людей для поповнення втрат російського окупаційного війська, задіюючи навіть людей із інвалідністю, що породжує в суспільстві негативний резонанс.