RU  UA  EN

Субота, 28 вересня
  • НБУ:USD 40.85
  • НБУ:EUR 45.40
НБУ:USD  40.85
Суспільство

Новини

28 вересня

27 вересня

Всі новини

Вчені створили комп'ютер, який бачить майбутнє

У Технологічному університеті Наньянг вчені створили спеціальний комп'ютер, який здатний побачити 16 можливих варіантів розвитку подій за допомогою аналізу поведінки дрібних частинок.

Про це повідомляє dailytechinfo.

Відзначається, що комп'ютер для аналізу можливих варіантів майбутнього використовує закони квантової механіки.

Вчені уточнюють, що створений ними механізм не дозволяє прорахувати всі можливі аспекти, що впливають на майбутнє, однак результат подій на кшталт підкидання монетки чотири рази поспіль (коли створюється 16 варіантів розвитку подій) він пророкує з високою точністю.

Комп'ютер кодує кожний з варіантів майбутнього у вигляді фотона, що знаходиться в стані суперпозиції, і проходить після цього через низку датчиків.

В даний момент вчені перейшли до наступного етапу розробки - передбачення подій без стороннього втручання з підвищеними шансами на один з результатів. Таке дослідження (аналогічне досвіду з підкиданням монетки всередині коробки) дозволить комп'ютеру підрахувати вплив сторонніх чинників на систему.

Своїми дослідами вчені мають на меті поліпшити роботу систем машинного самонавчання, які стануть основою для створення штучного інтелекту, здатного передбачати, зокрема, коливання курсу акцій на фондовому ринку.

Як повідомляв "Апостроф", раніше на Донбасі журналістам презентували експериментальну систему автоматизованого ведення бою. В рамках технології всі ворожі позиції нанесені на карту і доступ до контролю за боєм може отримати будь-який військовослужбовець: від взводного офіцера і до командувача Об'єднаних сил.