RU  UA  EN

Четвер, 25 квітня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

25 квітня

Всі новини

Найбагатша людина світу запропонувала план колонізації орбіти Землі

Засновник Amazon Джефф Безос представив план створення колоній на орбіті Землі, який може бути реалізований за допомогою аерокосмічної компанії Blue Origin.

Про це пише Business Insider.

Безос взяв за основу плану модель так званих "циліндрів О'Нілла".

У 1976 році дана модель орбітальної станції була запропонована американським фізиком Джерардом О'Ніллом в його книзі "Високий кордон". Після цього її охрестили "циліндром О'Нілла".

Ця модель являє собою станцію сигарообразной форми, яка обертається навколо своєї осі. До її корпусу кріпиться кільце діаметром вісім кілометрів. Всередині цього кільця допускається розміщення людей.

За задумом творця, при певній швидкості обертання всередині кільця може досягатися сила тяжіння, яка порівнянна із земною.

Безос планує реалізувати свій концепт за допомогою належної йому аерокосмічної компанії Blue Origin. Однак підприємець висловив сумнів щодо доцільності розпочинати будівництво. Причиною цього є, на його думку, недостатній розвиток технологій.

Нагадаємо, як раніше повідомляв "Апостроф", 10 травня в США відбулася презентація прототипу космічного апарату для висадки людей на Місяць.