RU  UA  EN

Пʼятниця, 26 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

26 квітня

Всі новини

NASA відправить експедицію на астероїд, який може зруйнувати економіку Землі

Космічне агентство США NASA відправить місію на "золотий" астероїд Головного поясу, відомий як (16) Психея, в 2022 році.

Про це повідомляє "Naked Science".

Політ до його орбіти триватиме до 2026-2027 року, а саме перебування на (16) Психеї займе більше 20 місяців. Вчені мають намір досліджувати породу астероїда за допомогою спеціального обладнання: ультраспектрального томографа, гамма-променевого і нейтронного спектрометра та магнітометра.

Астероїд, що сформувався в результаті зіткнення двох небесних тіл, важить менше одного відсотка від маси Місяця, при цьому він в основному складається з платини, заліза, нікелю і золота. Як повідомляє портал Oil Price, експерти підрахували сумарну вартість всіх металів на (16) Психеї: 700 квінтильйонів доларів. Цих грошей вистачило б, щоб зробити всіх людей мільярдерами.

У той час як в NASA місію до астероїда сприймають як чисто наукову і мають намір таким чином вивчити формування Сонячної системи, деякі компанії переконані, що видобуток корисних копалин на астероїдах - перспективна індустрія.

"Як тільки ми все підготуємо, можливості стануть майже безмежними. Ті, хто набереться сміливості, зможуть заробити астрономічні гроші", - сказав в бесіді з BBC Мітч Хантер-Скулліон, засновник британської компанії Asteroid Mining Company.

Asteroid Mining планує почати видобуток в космосі до 2030 року.

Однак експерти вважають, що буріння астероїдів і нова золота лихоманка можуть привести до краху світової економіки. На думку Скотта Мура, гендиректора EuroSun Mining, щорічно компанії приносять на ринок близько 141,75 тонни золота, але ці обсяги тьмяніють у порівнянні з тим, що людство може добути в космосі.

За оцінкою аналітиків з Allied Market Research, до 2025 року світовий ринок з видобутку копалин на астероїдах досягне позначки в 3,8 мільярда доларів за рахунок державних і приватних інвестицій.

"Ви не можете думати про космічний видобуток як про щось, що трапиться через 25 або 50 років, - каже Мур. - Це вже відбувається. І Пояс астероїдів - тільки один аспект цього ринку. Весь космічний ринок уже коштує сотні мільярдів".

Нагадаємо, як раніше повідомляв "Апостроф", NASA проведе конференцію, де будуть представлені кілька сценаріїв, які допоможуть уникнути гіпотетичного зіткнення астероїда з Землею.