RU  UA  EN

Пʼятниця, 26 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

26 квітня

Всі новини

На крок ближче до Марса: з'явилося відео випробування нового космічного апарату Маска

У вівторок, 27 серпня, компанія SpaceX провела другі успішні випробування прототипу космічного корабля Starhopper в Техасі.

Про це повідомляє "Naked Science".

Як зазначається, на цей раз апарат зміг піднятися на 150 метрів, після чого, користуючись єдиним двигуном Raptor, змістився на 100 метрів в сторону і здійснив м'яку посадку.

На попередніх тестах в липні Starhopper піднявся лише на 20 метрів і опустився на майданчик.

"Одного разу Starship сяде на іржаві піски Марса", - прокоментував другі випробування засновник і глава SpaceX Ілон Маск.

Система Starhopper - прототип майбутнього великого пілотованого космічного корабля Starship, який зможе доставляти людей на Місяць і Марс. Інноваційний апарат з нержавіючої сталі з потужним метановим двигуном - головний конкурент системи SLS, яку NASA розробляє ще з 2011 року.

Тим часом SpaceX переходить до роботи над більш повними прототипами. Одночасно при цьому в 2020 році вони планують запуск власної надважкої ракети Falcon Super Heavy, яка зможе виводити Starship в космос. Перший політ повноцінного корабля повинен відбутися вже в 2021 році; експедиції до Місяця і далі почнуться з 2023 року.

Нагадаємо, як раніше повідомляв "Апостроф", 6 серпня ракета носій Falcon 9 вивела на орбіту телекомунікаційний супутник AMOS 17 ізраїльського оператора Spacecom.