RU  UA  EN

Пʼятниця, 26 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

26 квітня

Всі новини

У SpaceX показали неймовірні випробування капсули з вибухом ракети, відео

У неділю, 19 січня, американська аерокосмічна компанія SpaceX успішно провела випробування рятувальної капсули на випадок, якщо під час запуску ракети-носія станеться аварія.

Про це повідомляє "Апостроф" з посиланням на телеканал ВВС.

Випробування ракети Falcon-9 провели в Космічному центрі імені Кеннеді. Політ навмисне перервали через 80 секунд після старту. Капсула з "астронавтами", розташована в головній частині ракети, запустила власні двигуни і віддалилася на безпечну відстань від "потерпілої поломку" ракети-носія. Потім капсула на парашутах успішно приводнилася в 30 км від узбережжя Флориди.

У випробуваннях не брали участь люди, замість цього в ракету посадили манекени. Коли капсула Dragon включила аварійні двигуни, ракета-носій Falcon втратила аеродинамічну стабільність, розвалилася на частини і вибухнула, перетворившись у величезну вогняну кулю.

Однак на той час капсула вже перебувала на безпечній відстані, продовжуючи підйом завдяки своїм потужним розгінним двигунам.

Ці випробування стали останнім важливим етапом для каліфорнійської компанії SpaceX перед тим, як американське космічне агентство NASA видасть їй сертифікат, що дозволяє доставити астронавтів на МКС вже в цьому році.

Випробування були зняті на камеру. Відео розмістили в мережі.








Як повідомляв "Апостроф", Ілон Маск поділився в Twitter планами на будівництво кораблів Starship і доставку людей з Землі на Марс.