RU  UA  EN

Середа, 24 квітня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

24 квітня

Всі новини

Космічний зонд NASA поставив нові "сонячні" рекорди: відео

Космічний зонд Parker Solar Probe поставив рекорд по своїй роботі у відкритому космосі.

Про це повідомляє "Апостроф" з посиланням на прес-службу NASA.

Відзначають, що 23 січня зонд почав четверту операцію по зближенню з Сонцем, а 29 січня пролетів на мінімальній відстані від світила.

1 лютого фахівці Лабораторії прикладної фізики в Лорел (штат Меріленд, США) отримали від космічного корабля повідомлення "статус А". Це вказує на нормальну роботу самого зонда і його приладів, які збирають наукові дані. Також такий статус означає кращий сигнал з чотирьох можливих, а будь-які незначні проблеми апарату, які могли виникнути, були виявлені і ліквідовані автономними системами усунення несправностей.

Крім того, під час зближення Parker Solar Probe побив власні рекорди швидкості і близькості до Сонця для створеного людиною об'єкта. Космічний корабель досяг швидкості 244 255 миль на годину (приблизно 393 044 кілометрів на годину) і зблизився з Сонцем на дистанцію 11,6 мільйона миль (приблизно 18,6 мільйона кілометрів).

Тепловий екран Parker Solar Probe, названий Thermal Protection System (TPS), також досяг нових рекордних температур. За оцінками комп'ютерного моделювання, звернена до Сонця сторона TPS розігрілася до 612 градусів Цельсія, що приблизно на 300 градусів вище, ніж під час зближень зі світилом, які космічний апарат виконав раніше.

Як підкреслюють в NASA, в міру того, як команда Parker Solar Probe дізнається більше про умови проведення місії і роботу космічного апарату, вона збільшує кількість часу, протягом якого прилади працюють і збирають дані.

Як повідомляв "Апостроф", астронавти NASA Боб Бенкен і Дуг Херлі можуть стати першими, хто зробить політ на комерційному космічному кораблі Crew Dragon вже цієї весни.