RU  UA  EN

Четвер, 28 березня
  • НБУ:USD 39.80
  • НБУ:EUR 40.00
НБУ:USD  39.80
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

28 березня

27 березня

Всі новини

Археологи показали давню зброю, якій більш ніж 3 тис. років: фото

Археологи показали спорядження та зброю воїна бронзового століття, знайдені на півночі Німеччини в долині річки Толленз.

Про це повідомляє TheHistoryBlog.

Знахідка була зроблена ще в 2016 році.

Колекція з 31 об'єкта складається з бронзового шила з березовою рукояткою, вигнутого серповидного ножа, зубила, фрагментів бронзового листа, шматочків бронзового металобрухту, прикрашеної зірками коробки з поясом, трьох прищіпок і бронзової спіралі.

Спорядження виявили дайвери в руслі річки Толленз. Призначення деяких предметів невідомо. Раніше на цьому ж місці були знайдені бронзові інструменти, шпильки і накінечники стріл.

На думку вчених, близько 1,3 тис. років до нашої ери на цьому місці сталася велика битва. Перші останки почали знаходити в цій річці та її околицях ще в 1980 році.

У 1996 році з русла були витягнуті кістки, пробиті бронзовими накінечниками стріл, що і дозволило датувати битву - між 1300-1100 роками до нашої ери. Пізніші розкопки звузили дату битви до 1,3 тис. років до нашої ери.

Всього вчені знайшли 12 тисяч фрагментів кісток, за якими ідентифікували 140 осіб. Всі знайдені були молодими чоловіками з міцною статурою. На деяких кістках археологи виявили сліди вилікуваних ран від зброї. Це говорить про те, що воїни були досвідченими бійцями.

Як повідомляв "Апостроф", раніше археологи знайшли в Туреччині залишки таємничого давнього царства.