RU  UA  EN

Субота, 4 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

3 травня

Всі новини

Школярі будуть в захваті: в Україні запропонували цікавий спосіб оцінки знань

Колишня міністр освіти і науки Лілія Гриневич запропонувала під час карантину оцінювати знання школярів за принципом "склав / не склав".

Таку пропозицію екс-міністр, яка сьогодні займає посаду проректора з міжнародної та науково-педагогічної діяльності Київського університету ім. Грінченка, висловила під час онлайн конференції "EdCamp 2020".

Лілія Гриневич зазначила, що оцінки, які сьогодні може поставити учитель, не завжди об'єктивні, оскільки невідомо, хто виконував ці завдання.

"Ми повинні змиритися з тим, що ми не отримаємо в кінці карантину об'єктивного оцінювання. І я була б не проти запропонувати принаймні з частини предметів оцінку "склав / не склав". І це було б виправдано з огляду на такий [дистанційний] формат навчання", - сказала екс-міністр.

Вона також підкреслила, що наступний навчальний рік почнеться фактично з інтенсивного проходження і повторення матеріалу, щоб компенсувати проблеми, які закономірно могли виникнути під час дистанційного навчання на карантині.

Як повідомляв "Апостроф", через загрозу поширення коронавірусу і карантин в Міністерстві освіти запропонували скасувати останній дзвінок і випускні в українських школах.