RU  UA  EN

Понеділок, 27 травня
  • НБУ:USD 39.80
  • НБУ:EUR 42.95
НБУ:USD  39.80
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

26 травня

Всі новини

Перші ліки від коронавірусу: в США зробили гучну заяву про випробування

У США під час клінічних випробувань антивірусного препарату ремдесивір підтвердилася його ефективна дія на коронавірус COVID-19.

Страшний рекорд США і симптоми "у спадок": як змінюється ситуація з коронавірусом в Україні та світі (оновлюється)

Про це повідомляє ВВС.

На даний момент вчені продовжують дослідження, але попередні їх підсумки показали несподівано позитивний результат.

Відзначається, що в експерименті, який стартував більше двох місяців тому, 21 лютого, беруть участь понад 1000 пацієнтів з США, Азії і Європи з підтвердженим діагнозом Covid-19.

Дослідники використовують метод подвійного сліпого тестування: хворих ділять на дві групи, в одній з яких пацієнти отримують ремдесивір (на додаток до звичайного симптоматичного лікування), а в іншій - плацебо. Самі пацієнти при цьому не знають, в якій з груп знаходяться.

За попередніми даними, хворі, які приймають експериментальний препарат, одужують майже в півтора рази швидше - в середньому за 11 днів, проти 15 у пацієнтів з контрольної групи.

Якщо остаточні результати дослідження не будуть сильно розходитися з його проміжними підсумками, ремдесивір стане першими ліками, які успішно пройшли подібну перевірку.

Детальніше про головні здобутки вчених на ниві боротьби з коронавірусом, читайте в матеріалі "Апострофа": У коронавірусній реальності: чому світові ще рік доведеться жити без вакцини.