RU  UA  EN

Середа, 26 червня
  • НБУ:USD 40.30
  • НБУ:EUR 43.10
НБУ:USD  40.30
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

26 червня

Всі новини

У хвороби не залишиться шансів: вчені назвали найефективніші ліки від коронавірусу

Вчені за допомогою комп'ютерного моделювання проаналізували ефективність різних лікарських препаратів проти коронавірусу COVID-19.

Результати дослідження було опубліковано на сайті Університету Йоханнеса Гутенберга (JGU).

Дослідники використали суперкомп'ютер MOGON 2. За його допомогою вони моделювали ситуації, в яких близько 42 тисяч різних речовин зв'язуються з білками коронавірусу і перешкоджають його розмноженню в організмі. Всього за два місяці було проведено понад 30 млрд одиночних розрахунків.

"Такий метод комп'ютерного моделювання відомий "як молекулярне стикування". Це набагато швидше і дешевше, ніж лабораторні експерименти", - сказав професор Томас Ефферт з Інституту фармацевтики і біомедичних досліджень.

За результатами досліджень, вчені вважають, що поєднання чотирьох ліків від гепатиту С (сімепревір, парітапревір, гразопревір і велпатасвір) ефективно вбиває коронавірус і перешкоджає поширенню інфекції.

"Це також підтверджується тим фактом, що як SARS-CoV-2, так і вірус гепатиту С, є вірусами одного типу, так званим одноланцюговим РНК-вірусом", - пояснив Ефферт.

Однак вчені уточнюють, що результати цих досліджень ще повинні бути перевірені в лабораторних експериментах і клінічних дослідженнях.

Детальніше про головні здобутки вчених в боротьбі з коронавірусом читайте в матеріалі "Апострофа": У коронавірусній реальності: чому світові ще рік доведеться жити без вакцини.