RU  UA  EN

Пʼятниця, 3 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

3 травня

2 травня

Всі новини

Скільки людей потрібно для колонізації Марсу: названо несподівану цифру

Професор Жан-Марк Салотті з Національного політехнічного інституту Бордо у Франції дійшов висновку, що для створення цивілізації на Марсі необхідно щонайменше 110 осіб.

Висновки його дослідження опублікував журнал Scientific Reports.

Необхідна кількість людей і умови, які забезпечать їм найкращі перспективи Салотті розрахував за допомогою математичного моделювання.

"Яка можливість вижити на іншій планеті і налагодити там самозабезпечення? Це питання має особливе значення для майбутнього підкорення космосу і, можливо, для майбутнього людства в цілому. Я показав, що можна використовувати математичну модель для визначення мінімального числа поселенців і способу життя для виживання на іншій планеті, використовуючи в якості прикладу Марс", - пояснив Салотті.

Отже, колонія повинна складатися не менше ніж з 110 людей. На Марсі їм буде потрібний кисневий купол. Також буде необхідно розвивати сільське господарство, щоб забезпечити колонію їжею, і приділяти час вихованню дітей.

Як повідомляв "Апостроф", раніше астрономи з Льежского університету (Бельгія) за допомогою апарату TGO, запущеного в рамках російсько-європейської місії ExoMars, зафіксували в атмосфері Марса зелене світіння. Це перший випадок, коли таке світіння було помічено за межами Землі.