RU  UA  EN

Субота, 18 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 42.40
НБУ:USD  39.30
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

17 травня

Всі новини

Знайдено найстарішу стоянку аборигенів - це змінить уявлення про один з континентів Землі

На півдні Австралії недалеко від річки Мюррей вчені виявили найдавнішу стоянку аборигенів, які заселили континент 29 тисяч років тому. Відкриття дає підстави стверджувати, що люди заселили Австралію на 22 тисячі років раніше, ніж вважали вчені.

Статтю археологів з висновками про дослідження опублікував науковий журнал Australian Archaeology.

"Фахівці провели перший радіовуглецевий аналіз для пластів порід, що сформувалися в південній частині континенту до останнього наступу льодовиків. Результати аналізу довели, що перші люди заселили ці території на 22 тисячі років раніше, ніж до цього припускали археологи", - повідомив автор дослідження, археолог з австралійського Університету Фліндерса Крейг Уестелл.

Найперші люди потрапили на континент приблизно 50 тисяч років тому, коли рівень моря був на кілька десятків метрів нижче, ніж в даний час. Завдяки цьому аборигени розселилися по всій території сучасних Зондських островів, Нової Гвінеї і Австралії, пересуваючись по суші.

Сухопутні "мости" між островами і континентом опинилися під водою тільки після закінчення епохи зледеніння. Тепер австралійські археологи вивчають, як аборигени адаптувалися до життя в Австралії, і як вплинула поява людини на зникнення мегафауни континенту.

Як повідомляв "Апостроф", вчені за допомогою 3D-технологій реконструювали зовнішність чоловіка, який жив 500 років тому в "загубленому" середньовічному місті Польщі.